Importeren

Artikel

Het importeren van data in Beeyond wordt geregeld via een workflow. Dit kan eenmalig gedaan worden of is dusdanig in te stellen zodat een import automatisch uitgevoerd wordt op ingestelde tijden.

Importeren van data in PIM systeem

 

Mogelijke manieren van import

Data kan uit verschillende bestanden geïmporteerd worden in Beeyond. Dit kan door de data van een directory / lokale bron of FTP locatie te halen of de data via email naar Beeyond te sturen. Ook is het mogelijk om data van een ander Beeyond-domein te importeren. Uiteraard kan dit alleen na verkregen bevoegdheid. (Lees meer over Veiligheid in de cloud.)

Het importeren word geregeld via een ingestelde workflow. Hierbij kan de manier van import gekozen worden en dienen, op basis van de gemaakte keuze, een paar stappen doorlopen te worden.

workflow opties

 

Mogelijke formaten voor import

Om efficiënt te kunnen werken is het van belang dat data in verschillende formaten geïmporteerd kan worden in Beeyond. Momenteel is het mogelijk om data vanuit .xml, .csv, .txt, .xls en . xlsx bestanden te importeren.

Beeyond wordt nog steeds verder ontwikkeld en in de toekomst zal data ook uit andere bestanden geïmporteerd kunnen worden.

 

Datavalidatie bij import

Bij elke entiteit en attribuut type is het mogelijk om één of meerdere validators in te stellen. Hierdoor wordt afgedwongen dat de invoer van gegevens aan bepaalde eisen voldoet. Een voorbeeld is dat een getallenreeks tussen bepaalde waardes in moet liggen.

Bij de invoer van gegevens in Beeyond wordt gecontroleerd of de gegevens aan de ingestelde validators voldoen.

validaties

 

Lees ook over het sorteren en vinden van data