Opbouw van het systeem

Artikel

Beeyond is applicatie waarin over en weer relaties gelegd kunnen worden tussen diverse tabellen. Gegevens en alle informatie kan vanuit elke hoek bekeken en gemuteerd kan worden. De opbouw van het MDM systeem is dusdanig dat alle mogelijke stamdata erin kan. 

Opbouw van het MDM systeem

 

Het is mogelijk om de databasestructuur van ‘scratch af aan’ op te bouwen.  Of om gebruik te maken van een template, waarmee een ‘vliegende start’ kan worden gemaakt.

Het eindresultaat is een beheeromgeving voor data waarin gebruikers het benodigde inzicht krijgen om de kwaliteit van product/master data hoog te houden en indien nodig snel te kunnen bewerken. Elke gebruiker kan bovendien een persoonlijke view instellen.

Het systeem is opgebouwd vanuit het principe van flexibiliteit; je hebt de volledige vrijheid om de structuur van de vast te leggen gegevens in te richten.

 

Opbouw van het MDM systeem

De opbouw van Beeyond is dusdanig flexibel dat er probleemloos relaties gelegd kunnen worden tussen verschillende tabellen. Om hier meer duidelijkheid over te verschaffen, volgt een overzicht van de opbouw van het systeem.

Velden
Stamdata bestaat uit allemaal losse velden, zoals een klantnaam, adres, artikelomschrijving, verkoopprijs, afbeelding, video, kleur, enzovoort. In Beeyond kunnen velden onbeperkt worden aangemaakt in verschillende types (denk aan een tekstveld, een dropdown of een nummerveld).

PIM attributen

 

Validaties
Op elk veld kunnen in Beeyond validaties toegekend worden, die ervoor zorgen dat invoer correct gebeurt. Zo kan er ingesteld worden dat een plaatsnaam altijd met hoofdletters geschreven moet worden of dat een barcode moet voldoen aan EAN-13. Ook kan ingesteld worden dat een tekst, bijvoorbeeld een productomschrijving, verplicht ingevuld moet zijn, uniek is, of dat de tekst niet langer mag zijn dan 300 karakters.

Validaties-Beeyond

 

Groeperen
Velden kunnen worden gegroepeerd. Zo kun je alle velden aan elkaar koppelen (alles van een product, dus de afbeelding, kleur, prijs en alle omschrijvingen) en vormen ze samen de tabel. Ook is filteren mogelijk, zodat je bijvoorbeeld een overzicht genereert van alle producten van een bepaald merk die voorzien zijn van een afbeelding.

Groeperen PIM

 

Tabellen
Een verzameling velden vormen samen een tabel. Zo kunnen er bijvoorbeeld tabellen met artikelen, leveranciers, omzetgroepen en inventaris-overzichten worden gemaakt.

Entiteit PIM

 

 

Relaties
Tabellen kunnen onderling een of meerdere relaties hebben. Zo kan een Artikel een relatie hebben met één of meer Leveranciers, Omzetgroepen en Subgroepen. Er kunnen onbeperkt nieuwe relaties gelegd worden tussen entiteiten en elke weergave van entiteiten of details kan naar eigen inzicht worden ingericht.

Relaties PIM

 

Lees ook over de vrije datastructuur van Beeyond