Opbouw van het systeem

Artikel

Beeyond is een NoSQL database, waardoor er over en weer relaties gelegd kunnen worden tussen gegevens en alle informatie vanuit elke hoek bekeken en gemuteerd kan worden. De opbouw van het MDM systeem is dusdanig dat alle mogelijke stamdata erin kan. 

Opbouw van het MDM systeem

 

Het is mogelijk om de databasestructuur van ‘scratch af aan’ op te bouwen.  Of om gebruik te maken van een template, waarmee een ‘vliegende start’ kan worden gemaakt.

Het eindresultaat is een beheeromgeving voor data waarin gebruikers het benodigde inzicht krijgen om de kwaliteit van product/master data hoog te houden en indien nodig snel te kunnen bewerken. Elke gebruiker kan bovendien een persoonlijke view instellen.

Het systeem is opgebouwd vanuit het principe van flexibiliteit; je hebt de volledige vrijheid om de structuur van de vast te leggen gegevens in te richten.

 

Opbouw van het MDM systeem

De opbouw van Beeyond is dusdanig flexibel dat er probleemloos relaties gelegd kunnen worden tussen verschillende entiteiten (tabellen). Om hier meer duidelijkheid over te verschaffen, volgt een overzicht van de opbouw van het systeem.

Attributen
Stamdata bestaat uit allemaal losse attributen (velden), zoals een klantnaam, adres, artikelomschrijving, verkoopprijs, afbeelding, video, kleur, enzovoort. In Beeyond kunnen attributen onbeperkt worden aangemaakt in verschillende types.

PIM attributen

 

Validaties
Aan de invoer van gegevens in attributen kunnen validaties worden toegekend die ervoor zorgen dat invoer correct gebeurt. Zo kan er ingesteld worden dat een plaatsnaam altijd met hoofdletters geschreven moet worden of dat een barcode moet voldoen aan EAN-13. Ook kan ingesteld worden dat een tekst, bijvoorbeeld een productomschrijving, verplicht ingevuld moet zijn, altijd start met een hoofdletter en dat de tekst niet langer mag zijn dan 300 karakters.

Validaties-Beeyond

 

Groeperen
Attributen kunnen worden gegroepeerd. Zo kun je alle attributen aan elkaar koppelen (alles van een product, dus de afbeelding, kleur, prijs en alle omschrijvingen) en vormen ze samen de entiteit. Ook is sorteren mogelijk, zodat je bijvoorbeeld een overzicht genereert van alle producten van een bepaald merk die voorzien zijn van een afbeelding.

Groeperen PIM

 

Entiteiten
Een verzameling attributen vormen samen een entiteit (tabel). Zo kunnen er onder andere entiteiten met artikelen, leveranciers, omzetgroepen en inventaris-overzichten worden gemaakt.

Entiteit PIM

 

 

Relaties
Entiteiten kunnen onderling een of meerdere relaties hebben. Zo kan een Artikel een relatie hebben met één of meer Leveranciers, Omzetgroepen en Subgroepen. Er kunnen onbeperkt nieuwe relaties gelegd worden tussen entiteiten en elke weergave van entiteiten of details kan naar eigen inzicht worden ingericht.

Relaties PIM

 

Lees ook over de vrije datastructuur van Beeyond