Nieuwe functionaliteiten Beeyond – release 1.1

Artikel

Elke dag wordt Beeyond uitgebreid; ons team engineers werkt aan nieuwe ontwikkelingen die deels door onze klanten aangevraagd worden. Deze input van klanten vinden we belangrijk en vaak worden deze verzoeken om aanpassing gehonoreerd. Op deze manier wordt ons MDM systeem steeds verder ontwikkeld en steeds meer toegespitst op de wensen van gebruikers.

Logo met slogan 700x200

 

Converteren van gegevens bij import

Een van onze klanten ontvangt dagelijks een bestand van zijn relatie met ordergegevens. In deze CSV  file staan datums vermeld, die genoteerd waren als 04-feb-2015. Beeyond zag hier geen datum in, waardoor de klant de datum kolommen in deze file dagelijks moet aanpassen voordat hij het kan importeren.

Het doel van Beeyond is dat men efficiënt kan werken, dus dit moest opgelost worden. Nu converteert Beeyond verschillende formaten van datums direct bij de import. Klant blij en wij blij met weer een waardevolle toevoeging aan de functionaliteiten van ons Master Data Management systeem.

 

E-mail van output

Exports kunnen automatisch uitgevoerd worden door Beeyond. Handig, dan hoef je er niet meer aan te denken. Maar je wil wel zeker weten dat Beeyond gedaan heeft wat in de workflow ingesteld was.

Daarom kun je nu bij het klaarzetten van de opdracht in de workflow zowel het resultaat van de export (bijv. de XLS file) en/of het rapport van de uitgevoerde taak, per email sturen aan een of meerdere ontvangers. Hierbij kunnen niet alleen de geadresseerden, maar ook de overige componenten van de email worden samengesteld zoals onderwerp en body tekst in tekst of html.

 

Meertalige labels

Als uitbreiding op de meertalige interface van Beeyond is gewerkt aan de meertaligheid van de Blauwdruk. Alle relevante gegevens uit de blauwdruk kunnen nu meertalig binnen het MDM systeem worden opgezet. De taal is een default instelling per domein waar op gebruikersnivo van kan worden afgeweken.

Werk je in België en wil je Beeyond zowel in het Waals als Vlaams inrichten? Dat kan direct bij het aanmaken van de attributen gedaan worden. Dat is wel zo prettig en efficiënt voor alle collega’s.

 

Uniek veld maken

Eén wens was om van een aantal (te importeren) velden een uniek ordernummer te maken. Velden als ‘type’, ‘jaartal’ en ‘volgnummer’ zouden moeten worden samengevoegd tot een uniek ‘Ordernummer’. We hebben ervoor gekozen een generieke oplossing te ontwikkelen met behulp van een techniek die we Beeyond Expression Language (BEL) hebben genoemd.

De BEL is nu beschikbaar op meerdere plaatsen in de applicatie en biedt vergaande flexibiliteit in het importeren en bewerken van (aangeleverde) data. Maar BEL heeft ook een plaats gekregen bij de inrichting van de datastructuur, de Blauwdruk. BEL vervangt onder andere de functionaliteit van ‘calculated field’ en biedt daarmee veel meer, zo niet onbeperkte, functionaliteit.

Enkele voorbeelden;

  • Bereken een unieke EAN code, opgebouwd uit een vaste waarde, het unieke nummer van de leverancier, het unieke artikel volgnummer en bereken het controle getal.
  • Bereken de marge van het artikel vanuit de inclusief btw prijs, reken terug naar exclusief btw en bepaal dan de marge op basis van de inkoopprijs.
  • Bepaal de inhoud van het veld ‘lange omschrijving’ door het merk, het type en de korte omschrijving te combineren steeds gescheiden door een spatie.
  • Bereken de nieuwe inkoopprijs voor een reeks artikelen door de bestaande inkoopprijs met een factor 1.02 te verhogen en bepaal vervolgens de nieuwe verkoopprijs op basis van een per artikelgroep bepaalde marge.

 

Lees meer over nieuwe functionaliteiten