6 voordelen van Software-as-a-Service

Artikel

Software-as-a-Service (SaaS) is dé oplossing voor de toekomst. Vergeet eenmalige aankoopkosten of hoge investeringen voor beheer en onderhoud; een SaaS oplossing is het antwoord.

Deze conclusie wordt getrokken uit de Thema-update ICT van de Rabobank publicatie “Cijfers & Trends”. Hierin wordt gesteld dat Software-as-a-service (SaaS) een absolute must wordt voor leveranciers van software.

“Gezien de voordelen voor de klant zal het aandeel in het gebruik van SaaS oplossingen alleen maar stijgen.” Zo stelt de Rabobank

Voordelen van Software-as-a-Service-convertedBeeyond

SaaS voor de toekomst

Bij Software als een Service draait de software niet op de server van de organisatie, maar centraal op een externe plaats. Analisten geven bij het gebruik van Software-as-a-Service de volgende voordelen aan:

1. Minder of geen investeringen bij ingebruikname van de software.

2. Gebruik middels een abonnement dat gemakkelijk periodiek beëindigd kan worden.

3. SaaS oplossingen zijn schaalbaar, waardoor de kosten flexibel mee bewegen met de behoefte van de gebruiker.

4. De klant hoeft zich niet bezig te houden met het beheer van de software en de infrastructuur waar die op draait.

5. Lagere kosten omdat er minder personeel en apparatuur nodig is.

6. Software leveranciers blijven betrokken bij hun klanten en streven continu naar verdere optimalisatie van het systeem, om zo het aantal vertrekkende klanten zo laag mogelijk te houden. Dit maakt de software toekomstbestendig.

 

Master Data Management systeem als SaaS oplossing

Bij de ontwikkeling van Beeyond als Master Data Management (MDM) / Product Informatie Management (PIM) systeem is in 2013 direct gekozen voor een SaaS oplossing.

Deze keuze was snel gemaakt; wij zien bovenstaande voordelen voor de klant. Door onze betrokkenheid en directe en korte lijnen met onze klanten, blijven wij de aangedragen input gebruiken om onze software te optimaliseren. De voordelen die voor een SaaS gelden, gelden natuurlijk ook direct voor Beeyond. Daarnaast heeft Beeyond nog een aantal andere voordelen:

1. Het is een cloud-based systeem, waardoor ook de kosten voor beheer en uitbreiding van servers voor de gebruikers vervallen.

2. Het cloud-based systeem maakt alle bedrijfsdata in Beeyond overal toegankelijk.

3. De database is volledig vrij te definiëren en heeft uitgebreide functionaliteiten.

4. Doordat Beeyond binnen Abacus ontwikkeld wordt, zijn extra wensen snel te realiseren en worden vragen snel en effectief beantwoord.

Cloud based MDM converted