Wat is een PIM systeem?

Pagina

Een Product Information Management (PIM) systeem is een must binnen organisaties die veel (online) producten verkopen. Dit helpt producenten, groothandelaren en (r)etailers bij het aanbieden van volledige en consistente product informatie aan de klant.

Wat kan Beeyond voor jou betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op 

In een PIM systeem kun je, binnen één platform, op een efficiënte manier al je productinformatie beheren. Je kunt hierbij denken aan productomschrijvingen, kleuren, afmetingen, afbeeldingen, instructievideo’s en handleidingen.

Starten met Beeyond kan al vanaf € 300,00 per maand

Het PIM systeem vormt de basis van je informatie; vanuit dit systeem wordt het opgehaald door je webshop, ERP systeem en andere omliggende systemen die de productdata nodig hebben. Het systeem is zo ingericht dat er relaties gelegd kunnen worden tussen verschillende producten.

 

Product Information Management/PIM systeem Beeyond

 

Waarom een PIM systeem?

Productinformatie wordt vaak verspreid opgeslagen in verschillende systemen, als verschillende soorten bestanden en in verspreid opgeslagen mappen. Hierdoor is de informatie versnipperd door de organisatie. Dit maakt het gebruik van de data omslachtig, veel werk en onlogisch.

Inzet van een Product Information Management systeem levert de volgende voordelen op:

  • Alle data wordt consistent opgeslagen;
  • De data hoeft nog maar één keer ingevoerd te worden;
  • Er ontstaat structuur in de productdata binnen je organisatie;
  • Je hoeft niet meer te zoeken naar data; alles staat in één systeem;
  • Alle productdata is voor alle externe kanalen beschikbaar via een workflow.

Waarom Beeyond?

Beeyond is een uiterst flexibel systeem, dat je wensen voor een Product Informatie Management systeem vervult. Ten opzichte van andere systemen onderscheidt Beeyond zich op de volgende punten:

  • Ga aan de slag zonder programmeurs;
  • Richt je eigen omgeving volledig naar wens in;
  • Een snelle implementatie is mogelijk;
  • Beeyond is betaalbaar en schaalbaar. Lees hier meer over op onze abonnement pagina.

Wil je zien hoe ons PIM systeem werkt? Je kunt altijd vrijblijvend een demo aanvragen.

Vraag nu een demo aan

Voor wie

Data is van groot belang voor je organisatie. Het goed, efficiënt en flexibel kunnen beheren van je data helpt je dan ook om je succes uit te breiden. Beeyond helpt jou om meer rendement uit je data te kunnen halen. Lees hieronder wat het voor jouw functie betekent:

Directie Verkoop en marketing Financiën ICT Logistiek en planning

 

“Binnen Beeyond beheren we inmiddels 40.000 artikelen. De mogelijkheden en flexibiliteit van het programma besparen ons veel tijd. Dit geeft ons de ruimte om te focussen en sneller in te spelen op belangrijke veranderingen in de markt.” Digna Dirks, financieel directeur bij Van der Meer Diertotaalgroothandel