Correcte productdata leidt tot online succes

Artikel

Consumenten kiezen voor online retailers die volledige en betrouwbare productdata bieden. Dit geeft de consument vertrouwen en alle informatie die hij nodig heeft om een aankoopbeslissing te kunnen nemen.

correcte productdata leidt tot online succes

 

Data verzamelen voorwaarde voor online succes

De correcte productdata is doorgaans reeds aanwezig bij (r)etailers. De informatie is echter vaak verstopt in Excel sheets en in verschillende interne systemen.

Chaos zonder PIM

 

Er is niet in kaart gebracht waar de gegevens staan, welke hiervan kloppen en hoe deze snel én correct naar de (verschillende) webshops vertaald kunnen worden.

Het verzamelen van productdata gebeurt in 86% van de gevallen handmatig, waarbij 70% Excel gebruikt (bron: ShoppingTomorrow). Ook worden er vaak verschillende werkwijzen gebruikt. Dit leidt tot een verhoogde kans op fouten.

“Veel bedrijven worstelen om de benodigde informatie te verzamelen en te beheren.”

 

Overzichtelijke productinformatie met een PIM systeem

Een Product Informatie Management (PIM) systeem zorgt voor overzicht. Alle productdata is dan verzameld in één systeem; zowel teksten als prijzen, coderingen, afbeeldingen, video’s, productbeschrijvingen en gebruiksaanwijzingen.

online succes

 

Data verzamelen, beheren en delen met een PIM systeem

Een Product Informatie Management (PIM) systeem helpt om efficiënt en overzichtelijk productinformatie te verzamelen en beheren. Vanuit een PIM systeem kan de data automatisch gedeeld worden met partners en webshops. Hierdoor wordt de volledige en correcte productdata online weergegeven en verkrijgt de klant alle informatie die hij nodig heeft om de drempel tot aankoop over te stappen.

Een PIM-systeem is onmisbaar voor (r)etailers. De time-to-market wordt erdoor versneld. Er worden minder fouten gemaakt, er wordt efficiënter gewerkt en de online klant krijgt alle informatie die nodig is voor het nemen van de aankoopbeslissing.

“De online klant kiest voor aanbieders die vindbaar zijn met volledige en betrouwbare informatie. Op deze manier kan de klant de juiste keuze maken en zijn ervaringen delen met anderen. Daarmee wordt PIM voor elk product de USP van de toekomst.” Wim Griffioen, Qhuba

 

Kies voor flexibiliteit en vrijheid

Inzet van Beeyond als PIM systeem geeft je veel vrijheid. Het is een cloud-based, 100% flexibel systeem dat je volledig naar eigen wens kunt inrichten en uitbreiden.

Beeyond gaat verder waar andere PIM systemen ophouden. In Beeyond kun je data verzamelen, efficiënt beheren en bewerken. Daarna kun je de data geautomatiseerd delen. Wanneer data wordt ingelezen, valideert, transformeert, berekent en filtert Beeyond deze data direct. Alleen schone productdata wordt verzameld, mutaties achteraf zijn overbodig en er is direct een duidelijk overzicht.

Met de handige zoekfuncties kun je data sorteren en filteren. Via gebruikersrechten kun je tot in detail bepalen wat iedere gebruiker mag zien en doen. Productdata kan in bulk gemuteerd worden. Met de ingebouwde expressietaal kunnen ook complexere bewerkingen worden doorgevoerd.

Zet je data in Beeyond klaar om te delen via geautomatiseerde workflows. Op het door jouw gewenste tijdstip en voor ieder kanaal in de juiste vorm. Het aanleveren van data aan bijvoorbeeld online marktplaatsen wordt zo wel heel eenvoudig!