Eenvoudig data aanleveren aan online marktplaatsen

Artikel

Er zijn steeds meer online marktplaatsen te vinden. Zoals bijvoorbeeld Amazon, Ebay, Alibaba, Bol.com, Zalando, Locals United, Loods 5 en PIXmania. Via deze marktplaatsen verkopen detaillisten hun producten aan de online shopper. Het aanleveren van productdata is dan essentieel, maar blijkt vaak een lastige klus. 

Data aanleveren aan online marktplaatsen

Waarom een online marktplaats?

Retailers bereiken door het aanbieden van hun producten op deze marktplaatsen de online consument vaak beter dan via een eigen website. De online marktplaatsen worden, dankzij hun uitgebreide marketinginspanningen, goed gevonden en zijn bekend onder online shoppers.

De sites genieten een voorkeur voor de consument omdat zij een grote nationale bekendheid en bewezen betrouwbaarheid hebben. Het biedt de retailer een belangrijk platform om het bereik te vergroten en de omzet flink te verhogen.

Databeheer is essentieel

Het weergeven van volledige en betrouwbare productdata op de marktplaatsen is een voorwaarde voor online succes. Het biedt enerzijds de online consument alle informatie die nodig is om over te kunnen gaan tot aankoop. Anderzijds vereisen online marktplaatsen een bepaalde mate van volledigheid om de artikelen op de sites te kunnen plaatsen. Om deze data op het gevraagde niveau te krijgen en te behouden is correct databeheer essentieel.

Een Product Informatie Management systeem biedt je hierbij de helpende hand:

 • Alle productdata kan in één systeem verzameld worden;
  Zowel producteigenschappen, teksten/omschrijvingen, html, prijzen en aanbieidngen als ook afbeeldingen en zelfs video’s.
 • Missende productinformatie wordt direct inzichtelijk in het PIM systeem;
  Welk artikel mist een foto? Welk artikel mist bepaalde producteigenschappen als afmeting of prijs?
 • In het PIM systeem kunnen de productgegevens verrijkt worden;
  Zowel handmatig of in bulk kan data toegevoegd worden aan één of meerdere producten.
 • Eenvoudig productdata muteren;
  Bijvoorbeeld het tijdelijk doorvoeren van een prijsverlaging voor een segment producten. Dit kan automatisch als ook in bulk worden doorgevoerd.
Databeheer

Data in Beeyond

 

Data aanleveren en delen met online marktplaatsen

Om je producten geplaatst te kunnen krijgen zul je data moeten aanleveren aan online marktplaatsen. Helaas is er geen vaste format voor het delen van de productdata; elke marktplaats verlangt een specifiek databestand. Als je via verschillende online marktplaatsen zaken doet zul je dan ook je data specifiek voor elke partij aan moeten maken.

Als leverancier heb je te maken met honderden tot duizenden wijzigingen en nieuwe artikelen per maand. Indien er gekozen is voor een PIM systeem kost het verwerken van deze wijzigingen slechts een minimale inspanning. De wijzigingen moeten daarna echter ook gedeeld worden met je partners / online marktplaatsen. Hoe kun je dat dusdanig aanpakken dat hier niet dagelijks een medewerker fulltime mee bezig is?

Ook hier biedt inzet van een PIM systeem de oplossing:

 • Je hoeft slechts eenmalig voor elke partner / marktplaats een format in te stellen.
 • Je bepaalt wanneer de data verzameld en gedeeld moet worden.
 • Het systeem zorgt er automatisch voor dat de juiste data in het juiste format bij de juiste partner aangeleverd wordt.

Met Beeyond als PIM systeem ben je er als organisatie zeker van dat je productdata altijd volledig en actueel is. Daarnaast wordt deze productinformatie simpel en doeltreffend gedeeld met de gewenste online marktplaatsen. Productdata beheer en het delen van deze data ging nog nooit zo efficiënt en gemakkelijk.

Een flexibel PIM systeem dat past bij jou

Beeyond kan als PIM systeem toegepast worden op basis van een template. Deze template kan verder naar wens worden aangepast, zodat het volledig aansluit bij jouw organisatie. Ook is het mogelijk om het systeem meteen vanaf het begin geheel naar wens van jouw organisatie in te richten.

Heb je geen idee hoe je het PIM systeem Beeyond het beste in kunt richten, zodat het precies past bij jouw organisatie? Geen probleem! Wij zijn gespecialiseerd in het vertalen van de wensen van organisaties op het gebied van productdata naar een perfect aansluitend Product Informatie Management systeem.

Op die manier zorgen we ervoor dat jouw organisatie zich niet hoeft aan te passen aan de eisen van een PIM systeem, maar dat je aan de slag kunt met een PIM systeem dat exact aansluit bij jouw organisatie en wensen.

 

 

Vraag direct een demo aan