Veiligheid

Artikel

Het opslaan van master data moet veilig gebeuren. Bij Beeyond wordt data opgeslagen in de cloud. Zonder dat er een fysiek slot op de deur kan, is er uiteraard wel voor gezorgd dat de data veilig is. 

Veilige data in de cloud

 

Veilige data in de cloud

Vroeger werden alle belangrijke documenten opgeslagen in het archief; een grote ruimte binnen het pand van je organisatie met een stevig slot op de deur. Deze ruimte werd later vervangen door een kleinere ruimte waar servers in geplaatst werden. De serverruimte werd voorzien van airconditioning en brandmelders en de ruimte werd beveiligd met een goed afgesloten deur. Inmiddels wordt steeds meer data opgeslagen in de cloud. Data kan online opgezocht worden door in te loggen met een wachtwoord.

Dat het opslaan van data in de cloud steeds populairder wordt heeft met name te maken met de bereikbaarheid van de data. Overal ter wereld is de data bereikbaar, mits er beschikking is over de juiste inloggegevens. Daarbij scheelt het opslaan van data in de cloud enorm aan de kosten die gemoeid zijn met het aanschaffen en beheren van servers en de bijbehorende faciliteiten als de airconditioning en brandmelders.

 

Hoe veilig is Beeyond?

Beeyond is als cloud-based systeem de vervanging van een deel van je servers. Het werkt middels een inlogcode en je data is dus overal en altijd beschikbaar. Maar Beeyond gaat verder om je data te beschermen, want wij beseffen dat het veelal gevoelige informatie betreft. Het gaat om je master data, dé gegevens die van groot belang zijn voor je organisatie.

Hoe we dat geregeld hebben is uitgebreid beschreven in het artikel ‘Is je data veilig in de cloud?‘.

Zo hebben wij bijvoorbeeld gekozen voor hosting van de data bij een provider die bekend staat als de veiligste ter wereld. Daarbij is de hele technische omgeving afgeschermd middels meerdere inlogcodes en wordt de toegang verzorgd via een zeer goed beveiligde https verbinding én is er altijd een offline back-up beschikbaar.

 

Rechten voor gebruikers

Een belangrijk aspect van veiligheid is de mate waarin gebruikers toegang hebben tot data. Bepaalde informatie moet voor iedereen zichtbaar zijn, maar andere data moet juist verborgen blijven. In Beeyond kan de administrator rechten toekennen aan gebruikers. Zo kan de mate van zichtbaarheid en bewerkbaarheid van data beperkt worden.

overzicht rechten / rollen

 

Lees ook over de opbouw van het systeem