Eenvoudig verkopen op Bol.com met Dovetail

Artikel

Het bereiken van een grote doelgroep online is niet voor elke retailer weggelegd, daarom kiezen veel organisaties ervoor te gaan verkopen via een online marktplaats als Bol.com. Klinkt goed, maar in de praktijk blijkt dat niet zo makkelijk als gedacht. Vaak betekent dit dan ook veel werk. Maar dankzij de nieuwe koppeling van Dovetail, welke uiteraard ook compatibel is met Beeyond, was verkopen op Bol.com nog nooit zo makkelijk.

bol.com logo

 

Productinformatie aanleveren bij Bol.com

Wanneer je nieuwe productinformatie wil aanleveren aan Bol.com moeten er verschillende gegevens worden verwerkt. Denk hierbij aan, beschrijvingen, prijzen, EAN code, afbeeldingen, en dergelijke. Deze informatie moet gesorteerd worden in de juiste kolom én daarnaast toebedeeld worden aan de door Bol.com bepaalde categorieën. Deze categorieën zijn weer onderverdeeld in hoofdcategorieën welke op hun beurt zijn onderverdeeld in een aantal sub- en sub-subcategorieën. In totaal hebben we het hier over 250.000 rubrieken waarin een product geplaatst kan worden.

Maak je gebruik van Beeyond, dan heb je de verschillende gegevens die Bol.com nodig heeft hoogstwaarschijnlijk al overzichtelijk op binnen Beeyond gebundeld. Het zou dan zonde zijn, om al deze informatie handmatig uit het systeem te moeten halen en te moeten aanleveren.

Bol.com koppeling met Beeyond

We zijn in gesprek gegaan met Bol.com en hebben een universele koppeling ontwikkeld die de juiste informatie uit Beeyond kan halen en deze, in het juiste formaat en in de juiste opmaak, via API of FTP, aan kan leveren bij Bol.com. Dit proces speelt zich geheel automatisch af op de momenten die jij bepaalt. Hierdoor hoef je geen exports meer te maken, hoef je niets meer te controleren of eventueel handmatig aan te passen en ben je geen tijd meer kwijt met het uploaden van je bestanden. De bol.com koppeling neemt dit geheel automatisch van je over. Wijzigingen in Beeyond zijn direct zichtbaar bij bol.com!

Deze koppeling is ontwikkeld binnen applicatie-integratie oplossing Dovetail: “maakt data-integratie eenvoudig en betaalbaar”.  Deze koppeling kan daarnaast ook worden gebruikt voor alle mogelijke interfaces die Bol.com op het verkopersplatform aanbiedt.

Wil jij graag snel en efficiënt verkopen via Bol.com? Of maak je nog geen gebruik van Beeyond, maar wil je vrijblijvend kijken of Beeyond een oplossing voor jouw bedrijf is? 

Neem dan vandaag nog contact met ons op!