Terugblik Beeyond learn & lunch sessie 18 mei

Artikel

Donderdag 18 mei stond bij BZTRS in het teken van Product Information Management. De Beeyond learn & lunch sessie was gebaseerd op ‘een laagdrempelige PIM oplossing’. De sessie bestond uit productpresentaties over PIM oplossing Beeyond en data-integratie oplossing Dovetail. Deze presentaties werden versterkt door de praktijkcase van Op=Op Voordeelshop waarbij zowel de onderzoeksfase als de implementatiefase voorbij kwam.

11 deelnemers namen een kijkje in de keuken en zaten in het hart van BZTRS: aan onze lunchtafels. Terwijl de lunch werd voorbereid in de aangrenzende keuken waar de heerlijke geuren vrijkwamen begon Erik Greefhorst, CEO Abacus – BZTRS zijn verhaal over Beeyond. Erik begon bij de vraag: “Waarom een MDM systeem?”. Organisaties komen op het punt dat men teveel data heeft. Deze data komt ook nog eens van verschillende systemen. Hierdoor wordt optimaal gebruik maken van deze waardevolle data steeds lastiger. Het centraal zetten van je data door middel van een PIM systeem is een oplossing waaBeeyond learn & lunch sessiermee je structuur geeft aan je data en deze daardoor bruikbaar maakt.

Beeyond zorgt ervoor dat productdata centraal staat zodat iedereen binnen een organisatie met dezelfde data werkt. Data verrijken en weer delen met andere systemen, leveranciers en klanten gaat nu een stuk eenvoudiger. Voorkom dubbel data en fouten door mensen, je bespaart 2 FTE, vertelde Erik.

Erik liet met een diapresentatie zien dat Beeyond uiterst gebruiksvriendelijk is. Met de vele functionaliteiten is Beeyond volledig in te richten naar de wensen van de gebruiker en behoud je 360° view over je complete data. Aan de hand van praktijkcases van Locals United, Trends & Trade en Caldic laat Erik de diversiteit zien waarvoor Beeyond in de praktijk wordt ingezet.

Na een korte pauze sloot Dion Fokkema, E-commerce manager van Op=Op Voordeelshop aan. Met de enorme groei aan productdata waren zij genoodzaakt een PIM oplossing te implementeren, maar dan wel één die uiterst flexibel is en waarbij men zelf ‘in control’ is. Zoals Dion dan ook extra benadrukt: ‘Wij willen slimmer werken, niet harder!’

Dion vergeleek een PIM oplossing met een magnetron. Zodra je er gebruik van maakt kan je niet meer zonder. Dan wil je niet meer terug naar de oude situatie. Zij werkten eerder met een webplatform waarbij de nadruk lag op het artikel en niet op de content van dit artikel. Zij misten het toevoegen van extra content om de webshop te verrijken zoals een uitgebreide omschrijving en extra afbeeldingen.

Tot slot gaf Dion hands-on tips bij obstakels die je gaandeweg tegenkomt bij je PIM zDe lunch aan de BZTRS lunchtafelsoektocht. Maar ook bruikbare tips voor de implementatiefase zodat je deze snel en succesvol kunt afronden.

Als laatste werd Dovetail gepresenteerd, door Erik Greefhorst met Norman Hooghof, managing director Dovetail, in zijn kielzog. Dovetail gaat door waar Beeyond ophoudt en kan zo een perfecte aanvulling zijn. Data zal vanaf het ene systeem het andere systeem moeten instromen. Dit gaat niet altijd vlekkeloos en vaak spreken beide systemen een compleet andere ‘taal’. Dovetail is de bemiddelaar tussen elke applicatie en stuurt probleemloos data realtime in het gewenste formaat naar de ontvanger. Aan de hand van screenshots liet Erik Flow Designer’s user interface met drag & drop functie zien, de overzichtelijke dashboard en praktische Flow Manager waar alle processen in één scherm te zien zijn.

Aan de hand van voorbeelden van klanten schetste Erik een paar toepassingen uit de praktijk.  Na ruimte voor een uitgebreide Q & A was de sessie ten einde. De lunchtafels werden gevuld met diverse vers belegde broodjes, tomatensoep en heerlijke salades. Allemaal uit de keuken van BZTRS.

Wil je de volgende keer ook een sessie bij ons bijwonen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan ben je op de hoogte van al onze evenementen.

Sfeervideo van de kennissessie: