Master Data Management trends 2016

Artikel

In 2015 is gebleken dat Master Data Management niet meer weg te denken is als hoogwaardige data oplossing en het steeds vaker een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering vormt. Welke MDM trends zullen we zien in 2016?

MDM trends 2016

MDM Trends voor 2016 op een rij:

Cloud-based

Waar de markt in 2015 nog twijfelend was over cloud-based MDM systemen, neemt de vraag hiervoor in 2016 juist toe, mede voor een goede integratie met data in de cloud, zoals Salesforce & Marketo. De kans dat in 2025 alle systemen cloud-based zullen zijn is aannemelijk.

Data van goede kwaliteit

Om eenduidige en correcte data te hebben en behouden stellen organisaties steeds vaker regels op waar data aan moet voldoen. Deze organisaties willen alleen gevalideerde data toelaten tot hun systemen en zoeken naar MDM systemen die deze functionaliteit bieden.

MDM voor Customer Experience

Volgens Gartner is de meerderheid (89%) van de bedrijven van mening dat de klantervaring hun primaire basis voor de concurrentie zal zijn in 2016. Steeds meer zal het management beseffen dat MDM de basis vormt voor een uitzonderlijke klantervaring en het voorblijven van de concurrentie.

Big Data analyse

In 2016 zal het gebruik van een Master Data Management systeem steeds vaker de basis vormen voor het analyseren van Big Data. Meer organisaties zien de waarde van Big Data en verzamelen deze deels in een MDM systeem.

Geïntegreerde oplossingen

Organisaties eisen steeds vaker een geïntegreerde oplossing, waarbij het systeem data-integratie, data verrijking en data kwaliteit als een gecombineerd aanbod biedt.

MDM voor elke organisatie

Master Data Management zal een gemeengoed geworden. Voorheen konden alleen grote bedrijven met grote IT-teams en budgetten voor hardware, software en meerjarige implementatieprojecten zich een MDM systeem veroorloven. Cloud-based MDM heeft het mogelijk gemaakt om laagdrempelig met MDM aan de slag te gaan.

 

Benieuwd naar wat Beeyond in 2016 te bieden heeft? Maak een afspraak voor een demo.